Чому Зеленський не зрадник, а сволочь, що іще гірше

Істерія Вови Зеленського щодо можливої заборони “Сватів” викликала бурхливу реакцію. Реакція ця нецікава насправді, бо єдине, що грає роль – це слова самого Зеленського. А вони означають те, що Зеленський не зрадник і русофіл, а значно гірше.

Так-так, значно гірше. Бо він – сволочь. Звичайна продажна сволочь. Бо якби він був зрадником, тобто якби він був ідейний фанатом русского міра, русофілом, совкодрочером ітд – це одне. Це було б погано – для нас, але це було б зрозуміло і навіть до певної міри поважалося б. Моя викладачка – на всю голову ударена русофілка і українофобка, але вона іменно шо ідейна, і вона взяла і виїхала в Челябінськ чи кудись там. Тобто вона сподівує те, що проповідує – і нехай я це не приймаю і не прийму, але принаймні чіткість і нелицемірність її позиції викликає певну повагу.

Зеленський же – зовсім інша історія. Це такий типовий приклад хохла, який завжди хоче заробити більше бабла, а заробити його в колоніальних умовах можна лише одним способом, інтеграцією в “русскій мір”. Причому так було завжди. Батурин хто зрадив? Та такі самі Зеленські, які хотіли заробить. Ну от вони так заробляли, а Зеленський так. І він, що найважливіше, не бачить нічого такого у своїй позиції. Бо він ПРОСТО ЗАРОБЛЯЄ ГРОШІ.

Але штука в тому, що у випадку з Московією не можна просто заробляти гроші. Московські гроші – це завжди, навіть у найліберальніші в їхній кривавій історії 90-і роки минулого століття – це завжди гроші під контролем держави. Тому, заробляючи гроші, ти все одно працюєш на державу. І Зеленський теж працював на їхню державу – віддавши Крим Росії в четвертому сезоні “Сватів” (якщо ви не бачили – там дія відбувається в Криму, але це не український Крим, там реалії не українські, аж до посад і такого іншого), або роблячи із Кончі-Заспи, чи де він там знімав свої Кучугури, частиною Росії.

Працював, що найстрашніше в цій історії, не з якихось ідейних міркувань – а просто за гроші. Як було у всі часи, починаючи з 1654-го року. На цьому і базується вся трагедія України і українців – що її, їх частина продає себе, продає Україну і т. ін. просто за гроші, а не з якихось українофобських міркувань. Я вам навіть більше скажу – ті, хто в Харкові створили УНРР (яка пізніше переродилася в УСРР), вони далеко не всі були українофобами. Вони просто “заробляли”, владні повноваження, наприклад. Як деякі нинішні парламентарі і позапарламентські сили – які готові на будь-яку співпрацю (як Директорія з Леніним) з Московією заради не ідеї, а своїх шкурних інтересів. В цьому плані між Зеленським та якоюсь Тимошенко немає абсолютно ніякої різниці.

Саме тому – а народ дивується – Зеленський і мовчав, коли забороняли інші фільми. Бо його ідея не гребе. Його гребе власна кишеня. А ці чужі фільми його кишеню не торкали ні разу. А “Свати” – це удар по його кишені. От і все.

Що робити? Дуже просто – не звертати увагу на зеленських. Тобто взагалі – роблячи ті чи інші кроки, не звертати увагу на них і їх проблеми. Внаслідок заборони московитського кіно зеленські втратять гроші? Їх проблеми. Їм ніхто не забороняє заробляти гроші. Зроби проект в Україні про Україну для України – як “Слуга народу”, наприклад. Цей фільм ніхто не забороняв. І не заборонить. А “Свати” – це інше. І ми це повинні чітко розуміти. І держава, її механізми – теж. А зеленським можна не розуміти, так – вони все одно розуміють лише власну вигоду. Навіть ціною України.

Залишити коментар