Як “рухівець” Козловський став кувейтським шейхом

 

Звісно, не насправжки, а лише повторивши його подвиг 35-річної давнини.

В матчі 6 туру першої ліги “Рух”-“Жемчужина” було зупинено гру через один спірний момент – гості забили гол після спірного удару. (Що вкотре доводить лицемірство цього правила, але ФІФА, як контора, заповнена лицемірством трохи менш ніж повністю, з ним, звісно, нічого робити не буде.) Господарі обурилися, навіть президент клубу побіг на поле – дивіться на відео десь в районі 5:00 – розбиратися. Ну а що, він колись із суддями розмовляв зі зброєю в руках…

А я згадав подібну історію, яка сталася 35 років тому на найвищому рівні – в фінальній частині ЧС.

Тоді в матчі Франція-Кувейт шейх Кувейту образився на четвертий гол французів (мовляв, з офсайду забили) і скомандував своїм бравим парням залишити поле. Після 20-хвилинних торгів суддя погодився із вимогами шейха – і гол відмінив. (А Платіні і Ко потім його все одно забили бггггг)

Суддю за це дискваліфікували, якщо вам цікаво. А найцікавіше те, що суддя цей був майже сусідом Козловського і “Руха” – Мирослав Ступар з Івано-Франківська!

В СРСР, до речі, Ступар собі спокійно досудив до самого кінця совка. А в Україні став статечною людиною і “членом суддівського комітету Федерації футболу України, а з 1994-го — інспектором комітету арбітрів ФФУ”. Втім, це й не дивно – у нас навіть Костянтин Вихров, якого дискваліфікували пожиттєво в совку (за більш ніж нахабну спробу “зробити” результат для однієї із команд за колосальне бабло), працював в ФФУ.

Втім, це тема іншої розмови. А ми ж відзначимо, що пан Козловський не зупинився на малюванні шедеврального нового клубного логотипу – і продовжив брати нові вершини. Повторити подвиг Гельзіна йому навряд чи вдастся, але є ще багато непідкорених вершин. Юрій Погребняк гарантує це!

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s