Форма-2016/17. Ще одні іспанці, повернення “збірної”

Продовжую серію матеріалів про форми українських клубів сезону-2016/17. Серія друга – ліга перша.

Традиційно – для початку фото з матчів.

GELOS-TERNOPL.jpg
LLCVET-SKALA.jpg
POLTAVA-NGULET.jpg
ARSENAL-SUMI.jpg
BUKOVINA-VERES.jpg
OBOLON-BROVAR-GRNIK-SPORT.jpg
MIKOLAV-DESNA.jpg
CERKASKII-DNPRO-KOLOS.jpg
NAFTOVIK-UKRNAFTA-AVANGARD.jpg

Як ви могли помітити, в першій лізі поточного сезону перед веде той же виробник футбольної форми, що і в УПЛ. Ось загальна таблиця за останні 10 сезонів.

wrter.png
Крім домінування Joma (на що не вплинула навіть втрата “Зірки”, яка пішла в Прем’єр-лігу) варто відзначити ще ось які моменти.

По-перше, в пердіві з’явився ще один іспанський представник – Kelme з міста Ельче (автономна спільнота Валенсія). Приємно, що наші клуби не обмежуються ширпотребною банальщиною.

По-друге, повернувся один із “збірних” виробників (мова про ті фірми, які вдягали головну команду країни – всього таких було чотири, назвете усіх?), італійська Lotto. Причому відразу двома клубами. Причому-2 – один із клубів залишив на футболках вишиванку, яка була і на попередній формі.

По-третє витікає з “по-друге”. “Черкаський Дніпро” перейшов з вітчизняного Swift – але українська форма в першій лізі залишилася завдяки “Інгульцю” з Петрового. Був ще K Sector, але він залишив турнір разом із тернопільською “Нивою”.

Ну, і зазначу, що досі тримається в ПФЛ англійська Umbro. Правда, цього сезону кількість команд в цій формі мінімальна – лише традиційний “Миколаїв”.

А наостанок ще раз пригадаємо найоригінальнішу форму першої ліги – “Черкаський Дніпро” і вишиванка, у виконанні української Swift (ліворуч) та італійської Lotto.

rttu.png

Залишити коментар