Оцените “красоту” игры

Хоча насправді ніякої краси звісно ж немає. Взагалі. Є тупа, примітивна технологія. Примітивна – але, на жаль, ефективна.

Пам’ятаєте такого Іллю Пономарьова? Ну, того типу опозиційного депутата московитської Госдуми, який не голосував за війну з Україною, який там те, це і ще он те. Пам’ятаєте, як ви тоді у захваті пищали, що давайте йому політичний притулок дамо, бо його ж там на Московщині вб’ють, цю чи не єдину чесну людину? Та пам’ята-а-аєте, звісно ж.

І довго ж тримався цей господін Пономарьов. Або тримали – в загашнику. А це, мабуть, дуже вже припекло (іранською нафтою, хе-хе-хе) – і висмикнули Ілюшу на бойове завдання. І що ж цей прекрасний депутат говорить у коментарі “Оборзєватєлю”?

Виявляється, головна проблема України в тому, що вона не хоче налагоджувати контакти з недоросією, з усіма цими ДНР та ЛНР.

Игнорирование их украинской стороной как раз и приводит к тому, что они падают в объятия Кремля. А Кремль на самом деле от них хотел бы отказаться

В принципі, уже цих двох речень достатньо, аби зрозуміти, за кого тримає український піпл господін Пономарьов. Недоросія, значить, не обласкана Україною, падає в обійми Кремля – а Кремлю це і не треба, він би й відмовитися радий, та не може. А Україна, зараза така, не хоче допомогти. Я ж правильно переклав з московитського на українську?

Але це ще не найвеселіше. Читаємо далі:

Чтобы они ушли от Кремля и вернулись в украинскую орбиту, им надо что-то предлагать.

Талони на посилене харчування? З якого дива? Хто в здравом умє і свєтлой памяті буде щось – крім пожиттєвого ув’язнення – пропонувати захарченкам і плотніцкім? Я таких не знаю. А-а-а, ні, знаю! І ви теж, до речі. Здогадалися? Ну, тоді ось вам відповідь від господіна Пономарьова:

Возьмите, к примеру, наш опыт в России, то, как урегулировался конфликт в Чечне – мы совершенно спокойно перекупили контроль над региональной элитой на свою сторону.

Оп-па! Ні, ну, звісно ж, цей аргумент може подіяти лише на тих, хто вірить у реальність, показану в російських серіалах. Правда, біда в тому, що у нас таких як мінімум три окуповані регіони, та й по всій іншій Україні подібних дурників розкидано дуже багато.

А нормальні люди, які знають, чим зараз є в Росії Чечня і ким зараз є в Росії Кадиров – прекрасно розуміють, що саме хотів сказати цей “опозиційний” депутат. Чи то пак – що вустами “опозиційного” депутата хотіли сказати люди з гарячими серцями і холодними головами.

Не хочеться вихвалятись, але про отакий от сценарій я писав в ФБ ще рік тому. Коли стало очевидно, що план “Новоросія” у московитів провалився, що вони замість усіх бажаних восьми областей мають огризки від двох – я написав пост про те, що тепер московити будуть намагатися втюхати нам назад Донбас на умовах “Чечня в Росії”. Просто тому, що вони бачать і знають, як це працює. А придумати нічого іншого гебешні голови не здатні.

Ну от і маємо. Причому дійшло аж до так званих “опозиціонерів”. Тут, власне, є два варіанти, чому був задіяний господін Пономарьов. Перший – “все очень плохо”, доводиться кидати в бій останні ресурси. Другий – ну несолідно ж якось самому Хуйлу чи провладному паяцу Жириновському озвучувати такі речі, холопи відразу почують гіркий аромат #Зради. Принаймні, на цьому етапі. А далі і Вольфович підключиться – у звично епатажній манері: “Да они там жлобы, денег не хотят шахтерам платить, вот и скинули на наши шеи Донбасс! Пусть сами им и платят!” Коли ж піпл схаває це – можна буде і самому царю-батюшці заключне слово вставити. Звична схема ж.

Далі аналізувати нема чого, можна просто читати і реготати:

Пока они не увидят, что они туда могут включиться, дальнейших шагов сделано не будет. Потому что у них все равно присутствует определенный уровень субъектности, и Кремль никогда не сможет их просто заставить выполнять любые соглашения, которые достигнуты между Москвой и Киевом. Без того чтобы эти региональные элиты не видели своего места в этих договоренностях, они исполняться не будут.

І розуміти, що вірити людині, яка пише, що “Кремль никогда не сможет их просто заставить” – не можна. НЕ МОЖ-НА. Вам уже більш ніж прозоро натякають. Куди ж іще очевидніше? Треба, щоб московити прямо в лоб говорили, що “ми вас тупо дуримо, хахли нємитиє, а ви вєдьотєсь”? 🙂

P.S. Ні, все-таки там, очевидно, ситуація дуже погана – якщо вже почалися такі розмови. Це добре. Якби ще наші дурні не велись на цей примітивний розводняк…

Залишити коментар