“Советовские” споживачі. ДОПОВНЕНЕ

Однією із найвеселіших новин 2016-го стало “декомунізаційне перейменування” легендарного “Советского шампанского”.

Відтепер воно називається (барабанний дріб) “Советовское шампанское”.

(Фото з твіттера Сергія Андрушка, який, власне, і побачив це диво природи)

“Зрада” – скажете ви. І будете неправі. Точніше, не зовсім праві.

От скажіть чесно – коли ви востаннє купували “Советское шампанское” на Новий Рік? Я – може в 2000-му, коли був студентом першого курсу. Стипендія дуже скромна – раз, супермаркетів з їх вибором в місті майже не було – два. Після того я навіть не можу пригадати цей трунок на полицях тих крамниць, де зазвичай купую алкоголь. Просто не дивлюся туди. І ви, переконаний, не дивитесь. Бо при наявності купи варіантів з Європи купувати “Советское” навіть не спаде на думку.

А кому спаде? По-перше, тим, хто досі ностальгує за совком. По-друге, тим, хто досі вірить у міф про якість совкових товарів. Ну і по-третє, тим, чиї скромні фінансові можливості не дозволяють навіть на таке свято купити чогось смачнішого.

От через цих людей КЗШВ, я більш ніж переконаний, так хитро “перейменував” шампанське. Бо без легендарної етикетки і назви воно взагалі нікому не буде потрібне. А так хоч оцю свою нішу втримають ще деякий час. Розумію, це виглядає смішно – але інших серйозних версій я не бачу. “Советское шампанское” це бренд, як, наприклад, бренд із іншої галузі – КПУ. Що таке комуністи без своєї вивіски (яку у них відібрали згідно з чинним законодавством)? Нуль без палички. Бо ніяка сільська бабця – основний електорат Симоненка і компанії – просто не розбереться, що оця от умовна “соціал-демократична робоча партія” (чи як там думають легалізуватись комуноїди) і є нащадком КПУ.

Отже, все дуже просто. Є попит на таке пійло, з такою етикеткою, з совковою назвою – є і пропозиція. І так у всьому – наприклад, на телебаченні, яке хто вже тільки не лаяв за новорічні програми. А що ж ви хотіли, якщо люди хочуть дивитися Кіркорова, “бо він харизматичний”. Або Кобзона, бо вони на його піснях виросли.

P.S. А потім, після перегляду концерта Кобзона і пляшки “Совет(ов)ского шампанского” ці люди ідуть на виборчі дільниці. І від цього нікуди не дітися.

UPD. Виявляється, КЗШВ не один такий “розумний”. Тільки що побачив ось такий варіант:

Залишити коментар