І на цьому амінь, бідолашні дебіли

Я збирався написати цей текст, але вийшов він трохи не таким, як планувалося. Але не міг не вийти. Отже – чому…

Чому я більше не пишу у Фейсбук пости про політику? Це таке питання мені задала днями дружина, яка вже звикла до моїх політичних фейсбук-ескапад. І я подумав – а дійсно, чому? Емоції емоціями, але має бути якась причина? Має. І вона є.

Я живу в країні, яка називається (принаймні, зараз) Україна. А це означає багато речей. Наприклад, те, про що писав іще другий президент цієї країни Леонід Кучма – що Україна не Московія. І в політичному сенсі теж. Тобто в Україні політика не існує десь за хмарами чи кремлівськими стінами, як у Московії. І українські виборці – вони реально мають владу в день виборів. У їхній владі вибрати того чи іншого президента, ту чи іншу партію в парламент. І політика, відповідно, є не самодостатньою річчю, яка на людський фактор чхати хотіла – а є продовженням, наслідком дій, настроїв і уподобань суспільства. І політики, відповідно, ці настрої і уподобання враховують, формують і маніпулюють ними – а не влаштовують тут новітній “гулаг”, як у востаннє згаданій у цьому тексті Московії.

Отже, першопочатком всього в Україні є суспільство. Люди. І отут ми підходимо до суті. А суть в тому, що я чотири роки, десь із середини, а, може, із початку 2015 року писав, говорив і кричав – люди, не тупіть. Не тупіть, люди. Вами маніпулюють. Ви ретранслюєте вкиди. Я писав це родичам, фейсбучним френдам, просто лівим пасажирам. ВАМИ МАНІПУЛЮЮТЬ. Що мені було сказано у відповідь? (Ти знаєш, що я звертаюся до тебе, так-так.) Що я пощу у себе на сторінці те, що хочу. Тобто люди легко і просто піддавалися маніпуляціям. І навіть охоче – тому що розпочався масовий, потужний і тотальний розгін Зради.

І люди в цій Зраді взяли основну участь. Без їхньої участі нічого б не було. Бо весь цей механізм – він і був розрахований на людей, не на еліти, не на західних партнерів-донорів, ні, а саме на людей. Які ходять на вибори і вибирають собі владу.

Я чотири роки кричав – люди, вами маніпулюють. Вам підсовують “вождя” за “вождем”, а ви, як отара овець, ходите за ними. Я чотири роки доводив рідному батьку, що люди отупіли, що люди – тупі, просто ту-пі. В кінці кінців йому – дійшло. Але, схоже, тільки йому.

Результати виборів – і першого, але, звісно ж, в основному другу туру – чудово проілюстрували те, про що я кричав ці чотири роки. Люди – тупі. Так, я знаю про Брексіт, про маніпулювання, про все інше блаблабла. Можете не напружуватися і не писати усе те, що ви мені писали, по стонадцятому колу. По-перше, я цього не читатиму і не реагуватиму, по-друге, див. по-перше. Але! Я народився у Запоріжжі, в сім’ї радянської вчительки і працівника заводу “Запоріжсталь”. Я прожив усе дитинство в забиченому степовому селі, де виїзд у “гОрод” був подією. У мене в родині немає ні академіків, ні аналітиків, ні істориків-філософів. Але чомусь мені – і моїй дружині, яка так само виросла в такій же “робітничо-селянській” сім’ї – вистачило ума не втратити цей ум. Тому я можу і маю право вимагати цього ж від усіх інших. Бо я народився і жив тут, в низовому суспільстві, а не десь в елітарних колах. І своїм прикладом доводжу, що і внизу можна зберегти здоровий глузд і критичне мислення.

Вибори-2019 офіційно підтвердили те, про що я писав на Фейсбук роками – люди тупі. Тупі настільки, що вони не здатні на елементарну мозкову діяльність. Я чув не одне пояснення голосування за Зеленського у другому турі. І в основному це все вкладається в рамки – “я ненавиджу Порошенка”. По-перше, сама така постановка питання свідчить про те, що людиною зманіпулювали. Бо це – удар на емоції, чим у свій час славилася така Ю.Тимошенко. На емоції, а не на розум. Оскільки у випадку підключення розуму ставали очевидними дві речі. Перша – Порошенко дуже непоганий президент України, серед тих, хто був до нього, він, цілком імовірно, найкращий. Друга – зважаючи на перше (та й взагалі, з елементарної людської логіки – купівлі телефона, наприклад, чи автівки), міняти Порошенка треба на те, що гарантовано буде кращим, ефективнішим і (це головна риса, на яку треба опиратися на усіх виборах) кориснішим для суспільства і країни.

Чи є таким вибір Володимира Зеленського? Звісно ж, ні. Люди, голосуючи за Зеленського, голосували:

  • проти Порошенка;
  • за “Голобородька”;
  • за нові обличчя у владі;
  • по приколу;
  • за “Квартал 95”.

Всі перераховані мною причини – сформовані телевізором і соцмережами. Ми не Британія, тому у нас досі величезний вплив має не Фейсбук, а “1+1” та “Інтер”. От вони і сформували цей список. Вживили людям у голови ненависть до Порошенка, ненависть, якої не було до жодного з президентів. Задурили людям голови серіалом. Навіяли людям ідею нових облич – не показавши ці нові обличчя (Зеленський і досі, уже після інавгурації, не назвав прізвище голови своєї адміністрації – він бігом заявив про розпуск Ради (незаконний), а того, хто очолить його адміністрацією, не назвав. І таке інше.

Люди повірили (ще одне ключове слово – віра; яка може бути віра в політиці?!) телевізору. Не тому, що відбувається в реальному житті, а картинці із зомбоящика. Хто ці люди, якщо вони не тупі? І тепер це підтверджено документально. Це підтвердження навіть крутіше, ніж результати першого туру виборів-2010. Там хоча б було зрозуміло, хто і що таке Янукович і Тимошенко, яких виборці обрали після п’яти років безпрецедентної політичної свободи.

Так от, любі мої. (Я вже завершую.) Я чотири роки говорив про те, що люди тупі, що одумайтеся, опамєнтайтеся. Ні-фі-га. Люди вирішили за краще бути тупими – і навіть захоплювалися, впивалися своєю тупістю. Тому я не бачу сенсу більше писати про це. Я чекатиму. Я чекатиму, коли ці люди самі приповзуть на колінах і визнають, що вони тупі – і що вони натворили своєю тупістю. Не до мене приповзуть, я хто такий – а на Майдан Незалежності, або краще на якийсь із столичних мостів, щоб потім просто взяти і стрибнути в Дніпро від усвідомлення всієї глобальності пиздецю, який вони натворили. Тоді, можливо, і поговоримо про політику на моїй фейсбук-сторінці. А поки що говорити немає про що. Все очевидно. І повторювати це очевидне я не маю ніякого бажання.

P.S. Якби я жив за межами України – я б ще побажав цим людям і усій країні пережити реальні зубожіння, корупцію і все те, проти чого вони так героїчно голосували в березні-квітні 2019-го. Але оскільки я живу з ними в одній країні – то, маючи інстинкт самозбереження (те, чого у більшості громадян України, як показали результати виборів, уже давно немає), не хочу такого бажати. Втім, щось станеться і без моїх побажань. Обов’язково станеться. Коломойські і портнови просто так не з’їжджаються після п’яти років вимушеної еміграції. Готуйтеся. І знайте – у всьому цьому будете винні ВИ.

якось так воно все у глибокій дірі
і на Бога на чорта те личенько біле
от хіба що лишень упирі і щурі
і на цьому амінь бідолашний дебіле
(Ю.Андрухович, “Самійло Немирич, авантурник, посаджений за ґвалт у вежу, самому собі”)

37 thoughts on “І на цьому амінь, бідолашні дебіли

  1. Авторе, а що Вам вдалося досягнути, повторюючи невтомно людям, що вони тупі? Небагато з них захоче таке читати про себе. Може варто було критично переглянути методи? Пропонувати альтернативу або щось на кшталт цього?

    Подобається

    1. Це я мав пропонували альтернативу? Галино, ви не охуїли?

      Це я вимагав від цих уїбнів-зрадофілів, які роками нили, який Порошенко поганий – “ок, поганий, так назвіть притомну альтернативу, і давайте за неї проголосуємо”. Де вона, ця альтернатива? Хтось хоч раз її назвав?

      Хуй. Головною ідеєю було – “хто завгодно, аби не Порошенко”. Ну от Абинепорошенко і прийшов.

      Вподобано 3 people

      1. Грубость и мат, сомнительный аргумент, уважаемый автор. Есть такие люди, кот. сидят, ждут развития событий, а потом находят изъяны и бьют по ним, зарабатывая дешёвый авторитет глубоко политического предсказателя. А слабо самому что нибудь предложить, или сделать, что нибудь, чтобы люди просветлели, а не «отупели»? У
        Вас наверное ключ от правильного решения и вы знаете, что и как нужно было делать, если вы высмеиваете попытку людей напомнить власти о человеческом достоинстве? Почему бы вам не пойти в команду Зеленского и не поработать на благо процветания нации с вашим правильным видением? Ведь главное не на кого, а ради чего!? Не так ли?Желательно ответ без циничной грубости. Благодарю

        Подобається

      2. Самому? А я пропонував – продовжити поточний стратегічний курс, виправляючи тактичні помилки.

        Но нєт, їбланам захотілося клоуна в прези. Ну жріть тепер, не обляпайтеся.

        А в команду зеленої обізяни я не піду з трьох причин. Я ненавиджу його українофобський “Квартал” – раз. Я ненавиджу покоління студентів юрфаків 90-х, бо я їх чудово знаю і бачив ще тоді, і догадувався, що з них буде – два. І я знаю, хто такий Коломойський, і знаю, що це одна із найстрашніших людей в Україні, страшніший навіть за Ахметова, бо Ахметов поступово витиснув із себе 90-і, а Коломойський там, 90-х, і залишається – це три.

        Вподобано 2 people

      3. “Ведь главное не на кого, а ради чего!? Не так ли?”

        Так лі. Тому я буду працювати раді своєї сім’ї. А не раді йобнутого суспільства, у якого немає мізків навіть на рівні собаки.

        Вподобано 2 people

  2. “Почему бы вам не пойти в команду Зеленского и не поработать на благо процветания нации”

    Зеленському Волкер фактично прямими текстом сказав – не треба призначати головою АП людину, яка має пряме відношення до токсичного олігарха.

    Що зробив Зеленський? Поклав хуй на цю рекомендацію Волкера. А Волкер – це спецпредставник США, головного нашого союзника у війні з Московією. Но нєт, що йому стосунки із США – йому важливіше те, що наказав Коломойський.

    Про яку команду ви говорите? Про яке процвітання нації? Ви що, сліпі? Та Коломойському потрібен дефолт і масове обніщання країни. Бо тоді він – як уже проляпався Тигипко – буде скупати активи за копійки!

    А ви вірте в казочки про білого бичка, якщо на більше не здатні.

    Вподобано 2 people

      1. Может кроме самой предсказуемой и грубой критики, ещё и конкретный конструктив какой нибудь? Может тогда бы и изменилось что-нибудь в стране! Смотреть чуть дальше собственной ненависти?!

        Подобається

      2. А конструктив був. Продовжувати стратегічно правильну лінію з Порошенком, виправляючи його тактичні помилки.

        Але йобані зе болаші «захотіли» обізянку Коломойського царем. (Насправді захотіли за них, ті, хто керують телевізором.)

        Вподобано 2 people

  3. Автор, повністю підтримую! Я теж волав “люди, ви дебіли? Ви кого обираєте? Вам шо, яника було мало?” А чув від них “сраний порохобот!”. А деякі й досі не можуть війти із ЗЕленого каматозу. Усе мерехтять їм “порохоботи”. То капець які люди ідіоти!

    Вподобано 3 people

    1. Жвавий, я вас ошелешу, це не в нас страна телепнів, це планета придурків. Тике що читав про добавку свинцових білил в молоко в Нью-Йорку. Це було цілком законно, бо не біло закону про заборону добавляти яд в Молоко. А прийняти закон – знадобилося кілька років, бо лоббі фермерів заважало.

      Вподобано 1 особа

  4. Автор – молодець! Все так і є, на жаль! Все описане знаю по своєму досвіду, особливо дістають заклики зє-секти «а давайтє вмєстє!» – вас 73%, от і давайтє: беріть відповідальність, працюйте, сплачуйте податки, створюйте ГО, ідіть до прєзєдєнта, допомагайте – наш приклад вам у поміч, та й по всьому! P.S. Що зовсім засмучує і утверджує в думці, що вони таки тупі, то це те, що і після призначень, заяв, дій прєзєдєнта, ці люди з піною у рота кричать, що все правильно!

    Вподобано 1 особа

  5. 73% – це ті, які не вчаться на власних помилках і ніколи цих помилок не визнають. Навіть якщо життя їхнє реально (а не по даних “1+1”) погіршиться вдесятеро (калбаса падаражаєт в дєсять раз, напрімєр) вони і тоді будуть винуватити в цьому будь-що і будь-кого, тільки не себе і не ТЕ, ЩО вони вибрали.

    Вподобано 1 особа

  6. Як такого, виходу з цього пиздеця не існує. Можливий лише перетрус настроїв суспільства шляхом точкових ударів по холодильнику (колективне стадо не в змозі усвідомити, що відповідати будуть всі разом і кожен окремо). Тобто потрібно пережити сильний пиздець, який зачепить кожного – курс, ціни, новий виток війни (можливо), масові заворушення і т.д. Тоді можливо настане прозріння. Хоча є побоювання, шо по тєлєку назначать винних (папєрєдники) і бидло вгамується (проста нада патєрпєть). Таким чином, ми підійдемо знову до ситуації, яка склалася після Майдану. От тільки чим це закінчиться? Як це не банально, нам потрібна всеохоплююча, космічна в своїй пиздецовості ЦЕНЗУРА. Лише так можна вивести населення з цієї зелено-популістської коми. От тільки хто це зробить? Лебідь, щука та рак…

    Вподобано 1 особа

  7. Судячи з коментарів, дебіли не хочуть чути, що вони дебіли. З цього, до речі, і починається Серіал Чорнобиль від HBO:
    – Мы все сделали правильно. Мы все сделали правильно.
    В нашому ж випадку:
    – Хуже не будет! Хуже не будет!!
    Буде…
    Бо за все потрібно платити. Іноді плата невисока, але іноді вона більше за життя. (с) Шторм сторіччя – Стівен Кінг

    Вподобано 1 особа

  8. Автор молодец, только…

    Только не услышат. Через время переобуются, не признают своей ошибки. Я когда то говорил с человеком, который сказал,что тигипко новое лицо, а это было через два года, после того, как овощ выборы проиграл. Хватило двух лет и легкой небритости, что бы вЫбарец, забыл лицо этого козла.

    Я уверен в одном, у меня все будет хорошо и у вас тоже, а зубожілі, были и будут, им нравится так жить, по другому они не хотят, всегда нужно найти царя и виноватого в своей тупости и нежелании сделать себя счастливым, успешным и богатым(или еще каким то)!

    Подобається

  9. Шановний пане Володимире! Щиро Вам співчуваю. Я намагалась “розкрити очі” частині людей, які мене оточують. Не вдалось. Вони і досі сліпі і глухі до очевидних логічних аргументів. І досі радіють перемозі Зе. Дострокові вибори, ганьбу із поверненням громадянства, загравання з Москвою і, навіть, загрозу дефолту сприймають, як манну небесну. У них усіх є деякі спільні риси: це не щирі люди із подвійною а то і потрійною системою стандартів, готові “іти по головам”, амбітні і агресивні, достатньо наглі, щоб скинути свої проблеми на інших. Тупі? Хіба? Принаймні, дуже хитрі. Страшно усвідомлювати, що із 100 дорослих громадян України 40 “забили” на вибори, 45 вибрали “Зе” і лише 15 знають засади політичного устрою країни, в якій живуть і усвідомлюють обов’язки керівництва держави. Уся моя родина зараз перебуває в очікуванні погіршення умов життя в країні. Заспокоюємо один одного типу: 90-ті пережили, зарплату в мільйонах, втечу президента за кордон, і “Зе” переживемо. Так, імовірно. Але ще ніколи не було так соромно і страшно. Після Януковича ще було кому державу довірити. Тепер же наївних патріотів не лишилось. У 90-ті ми мали глибоке переконання у величі ресурсів країни і ще не знали про дієвість Брексіт-технологій. Мільйони пережили завдяки натуральному господарству. Зараз це буде набагато складніше, адже набагато більше часу тепер проводимо на роботі, значно сильніше втомлюємось на ній. Я почуваюсь, напевно, гірше за німців після смерті Гітлера. Теж, до речі, людина не мала ні освіти відповідної, ні досвіду, який дозволяв би керувати державою.
    Не зважайте на деякі коменти, що закидають Вам грубість висловлювань. Тут не те, що матюкатись, – повіситись хочеться від сорому, страху і злості. Але – не дочекаються.

    Вподобано 1 особа

  10. якось так воно все у глибокій дірі
    і на Бога на чорта те личенько біле
    от хіба що лишень упирі і щурі
    і на цьому амінь бідолашний дебіле

    Ви називаєте дебілами тих хто не сприймає Порошенка як президента. Глянувши на ТБ на Ірину Луценко, пана Барну, Розенблята та інших пройдисвітів- виникає питання про адекватність дона Педро. І головне – чому патріотам могили – а іншим Роттердам+

    Подобається

    1. Пройшов час і ми маємо очікувані результати. Хто з тупих голосувальників визнав свою тупість? Ніхто. Теж очікувано. Тому чекаємо на апокаліпсис. Нажаль, навіть він не відкриє очі тупості. Бо коник мас-медіа осідланий, технології маніпуляції освоєні. Здається, в цієї країни немає успішного майбутнього. Нажаль. На превеликий жаль

      Вподобано 1 особа

  11. Цей придурок глашатай істини у останній формі пропонує українцям існувати й надалі з брехуном та крадієм Порошенком?! Так, українці виявилися двох натур. Перша не могла голосувати за того, хто обкрадав щирих українців використовуючи як прикриття НАЦІОНАЛІСТИЧНУ РИТОРИКУ!!! Друга згодна була терпіти свинарчукову банду та й надалі на кухні засуджувати Порошенка. Отаке життя підтримує автор. Ховати українцям голови в пісок та перетворюватися на “москалів”. А не міг цей “розумник” писака, замість звинувачення ЧЕСНИХ українців у дебільності, ПОКАЯТИСЯ перед ними за те, що не скористався своєю супер прозорістю, та НЕ ВІДРУБАВ РУКИ ЯКІ ОБКРАДАЛИ УКРАЇНЦІВ ВДЕНЬ ТА ВНОЧІ, щоб не допустити хибних подій. Я вважаю, що покаятися цьому писакі ще НЕ ПІЗНО !!!

    Подобається

      1. Строил из себя Оракула, а на деле оказался банальный “ПШИК” и ПРОВОКАТОР…!!!

        Подобається

  12. Пройшов час і ми маємо очікувані результати. Хто з тупих голосувальників визнав свою тупість? Ніхто. Теж очікувано. Тому чекаємо на апокаліпсис. Нажаль, навіть він не відкриє очі тупості. Бо коник мас-медіа осідланий, технології маніпуляції освоєні. Здається, в цієї країни немає успішного майбутнього. Нажаль. На превеликий жаль

    Вподобано 1 особа

Залишити коментар