Тимошенко проти томосу? Що буде із Цибульком та його заявою

Володимир Цибулько в ефірі “Свободи слова” зробив цікаву заяву про Юлію Тимошенко та її боротьбу за, точніше, проти томосу.

За його словами, Юлія Тимошенко їздила на зустріч із Варфоломієм з проханням відкласти надання томосу про автокефалію майбутній ПЦУ, бо, бачте, в державі нестабільність.

Шо ж, це звинувачення дуже серйозне. І зробив його не захищений недоторканністю нардеп, а простий смертний. Цікаво, як буде реагувати “Батьківщина” і особисто Сергій Власенко на таке звинувачення? Потягне Цибулька до суду чи обмежиться спростуванням на сайті чи в Фейсбуці?

Питання номер два. Якщо це правда – то навіщо це Тимошенко? Тут, на мою думку, є два варіанти.

1) Збити тему томосу до виборів, щоб не дати Порошенку можливості попіаритися на ньому і набрати додаткові відсотки. Порошенко з томосом і уже існуючою автокефальною помісною церквою і без оних – це два різних політики.

2) Збити тему томосу назавжди, щоб залишити вплив РПЦ на Україну. Ось, до речі, і картинка в тему.

47375623_2038268492907716_7662969315380953088_n

Який із варіантів правильний – все залежить від того, у яких Тимошенко стосунках із Кремлем: ситуативного союзника, як Винниченко і Петлюра восени 1918-го, чи у жорсткій зв’язці.

І ще один цікавий факт, віднайдений в анналах історії. Як ви пам’ятаєте (та ніфіга ви не пам’ятаєте, тому я нагадаю), 2008-го на 1020 річницю хрещення Руси до Києва на святкування приїздив Вселенський патріарх Варфоломій. Чи не тоді уперше заговорили про власну українську церкву. Так от, що цікаво – “прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не прийшла на святкування. Прес-секретар глави уряду Марина Сорока не змогла прокоментувати причину відсутності, заявивши що перебуває у відпустці”.

Цікаво, чим керувалася тоді Тимошенко – своїми, м’яко кажучи, негативними стосунками з Ющенком, чи було щось пов’язане із Константинополем, що осьосьочки випливло в цій історії, розказаній Цибульком?

 

2 thoughts on “Тимошенко проти томосу? Що буде із Цибульком та його заявою

  1. У вік Інтернету важко щось сховати. Виставляти на борди слова про “Віру” під політичну кон‘юктуру і бути багато років послідовним в питанні створення єдиної помісної православної Церкви в Україні – це різні речі. Для Володимира Цибулька та Павла Нусса нагадаю, що Юлія Тимошенко закликала до створення єдиної помісної православної Церкви тоді, коли інші про це навіть не заїкалися. Як відомо, “рукописи не горять”. Це посилання на новини від 2009 та 2013 року. Хоча перший раз про єдину помісну православну Церкву в Україні Юлія Тимошенко заявила набагато раніше, на відміну від чинних високопосадовців
    Дякую за інформацію Марині Сорока детальніше тут https://www.facebook.com/100001872850871/posts/2451562558249482/

    https://tsn.ua/ukrayina/timoshenko-ne-vidkidaye-yednannya-ukrayinskih-tserkov.html?fbclid=IwAR23m-i1JRy2baMuZ2-8HMFgtd_lSAgK_H2_UTBUgnmWQe4lOFNwS2c2oBE

    https://dt.ua/UKRAINE/timoshenko-zaklikaye-do-ob-yednannya-ukrayinskogo-pravoslav-ya-ta-stvorennya-yedinoyi-pomisnoyi-cerkvi-125812_.html?fbclid=IwAR1yYe_foWtRCWbg-kTIQF9ZkCxZ9U6teZ_tchU34ormI_xrUkHRzGSC8w8

    Подобається

    1. Прикольно – з тюрми закликала, а коли в Києві сам Варфоломій був, ось, бери його під руку і веди переговори про помісну церкву, про автокефалію – взяла і у відпустку смоталася. Це називається – ви мене так хочете, як я вас боюся 🙂

      Подобається

Залишити коментар