Новачки в топ-лігах 2018/19. Чи будуть такі?

Подивимося, що там в других дивізіонах топ-чемпіонатів.

Сезон завершується, саме час глянути, хто ж поповнить топ-дивізіони. Взяв таблички других дивізіонів європейської п’ятірки і подивився, чи є шанси у когось із абсолютних новачків (тих, хто ніколи не бував у еліті). Виділив їх жовтим кольором. Червоним виділені іспанські дублі, які не можуть потрапити до еліти за регламентом, помаранчевим – східнонімецькі клуби, які були в еліті, але НДРівській, а не ФРНівській.

Англія

йцуу

Тут ніяких шансів. навіть теоретичних. Втім, які там шанси із одним нещасним учасником, який за 130 років існування 1 дивізіону/АПЛ так там і не побував.

Іспанія

ау

Найбільші шанси – у арагонської “Уески”. У всіх інших, типу галісійської “Луго” та каталонського “Реуса” – шанси теоретичні. А от “Уеска” ще два місяці тому була упевненим лідером із більш ніж 10-очковим відривом від другого місця. Зараз же упала в зону плей-офф. До речі, кілька років тому вона уже грала в плей-офф і програла.

Італія

цуауу

В зоні плей-офф знаходиться “Чітаделла”. Неподалік ще й “Спеціа”. Скажемо прямо, негусто.

Німеччина

уау

У “Хольштайна” є шанси навіть на прямий вихід в 1 бундеслігу. Про всяк випадок ще й “Ян” із Регенсбурга по сусідству. Так що, можливо, у бундеслізі-18/19 таки буде абсолютний новачок.

Франція

цауу2

“Клермон” всього у 7 очках від зони плей-офф, але за 5 турів вони навряд чи відіграють це відставання. Так що, скоріш за все, наступного сезону без новачків.

Ну, і для порівняння – Україна.

45н45н45

Круто, правда? 🙂

4 thoughts on “Новачки в топ-лігах 2018/19. Чи будуть такі?

  1. Цікаве дослідження, однак є одна непослідовність – правонаступництво клубів: ви не виділяєте Парму, яка до “тієї” Парми де-юре стосунку не має, але виділяєте київський Арсенал і Кремінь, наприклад

    Подобається

      1. Читав, звісно. І знаю, що для Вас тема “правонаступництва” в українському футболі не чужа. Але щодо Парми – скажіть, куди поділися 218 млн євро зобов’язань “старої” Парми?

        Подобається

Залишити коментар