Хто гратиме в Лізі чемпіонів? Рекорди участі

Всі 32 учасника групового турніру відомі. Давайте глянемо, які там рекордні показники.

Для початку – список клубів, які грали в груповому турнірі ЛЧ 10 або більше разів.

У – участі в ЛЧ, Т – титули

rghgrthrth

Рекордсменів, як бачимо, три – і вони в принципі потрапляють до групового турніру автоматично (“Реалу” і “Барселоні” треба не впасти нижче третього місця в чемпіонаті, “Порту” – нижче другого; самі розумієте, це не теорема Ферма для усіх трьох). Так що невідомо, коли там хтось із трійки випаде.

Якщо ви уважно роздивилися список і порахували кількість трофеїв, можете побачити, що одного не вистачає. Правильно – “Марсель” досі має лише 9 стартів в ЛЧ.

Далі – список усіх країн, чиї команди грали в ЛЧ.

М – місце, У – участь, К – кількість команд

wfwfwth

Україна могла наздогнати Туреччину, у якої лише “Бешікташ” гратиме в ЛЧ – але й ми виявилися такими ж лузерами (втім, ще й гіршими, бо “Башакшехір” до раунду плей-офф хоча б дійшов.

Останньою за часом країною став Азербайджан – буквально вчора ногами “Карабаху” оформивши членство в цьому почесному списку.

А Англія. повторивши свій рекорд “5 команд в групі”, трошечки наблизилася до Іспанії.

13 thoughts on “Хто гратиме в Лізі чемпіонів? Рекорди участі

  1. Стало цікаво, і я відсортував країни ще за одним показником – середня кількість виходів однієї команди до групового раунду. Лідер комусь може здатися несподіваним, але як на мене, це було очікувано 🙂 https://drive.google.com/file/d/0BwpO0n5FQPJiODRMb2RocktwV1k/view?usp=sharing

    Подобається

  2. І ще поправка – від Данії було 3 учасники (Копенгаген, Ольбор, Норшеланд), а від Німеччини – 11 (Баварія, дві Боруссії, Байєр, Шальке, Вердер, Вольфсбург, Штутгарт, Гамбург, Герта, Кайзерслаутерн)

    Подобається

  3. Якщо не помиляюсь, це один і той самий клуб, лише за різних власників, які за австрійським звичаєм доповнили назву клубу своєю. Але навіть якщо розглядати Ред Булл окремо, то вони до групи не виходили.

    Подобається

Залишити коментар