Календар запорізьких вулиць. 24 січня

Черговий день – чергова вулиця.

24 січня Джеймс Маршалл знайшов у Північній Каліфорнії великий золотий злиток – це спровокувало початок явища, яке ми знаємо тепер як “золота лихоманка”. Яків Свердлов у Москві підписав директиву Оргбюро ЦК РКП(б), яка розпочала масовий більшовицький терор проти козацтва – причому не тільки проти самих донських і кубанських козаків, а й проти членів їхніх сімей. У французькому Шамоні розпочалася перша зимова Олімпіада. В США у продажу з’явились перші комп’ютери Apple Macintosh – початкова ціна такого комп’ютера складала 2495 долярів. А Україну як незалежну державу визнали Лесото, Малі і Кабо-Верде.

А ще цього дня народився великий рівненський письменник, який прославив рідне місто (хоч він і народився у Львові, а живе в Ірпіні) у безсмертному романі “Рівне/Ровно” – Олександр Ірванець. І на честь цієї легендарної особистості, якій виповнилося рівно 55 років, ми знайшли в Запоріжжі вулицю Рівненську.

Восени великий будинок на цій вулиці можна було купити за 45 тисяч долярів.

P.S. А у мене з Ірванцем пов’язана своя історія. Колись давним-давно, 11 з гаком років тому, між першим і другим туром  тих самих президентських виборів я, юний і прищавий нігіліст, написав текст і відправив його в редакцію єдиного мені тоді відомого інтернет-видання – Української Правди. А вони взяли і опублікували його. До чого тут сьогоднішній іменинник? А стаття називається якраз “Рівне/Ровно” – і взагалі текст побудований на ідеї роману. Ось ця стаття, можете почитати.

Читайте ще:

1 січня          8 січня           15 січня          22 січня

2 січня          9 січня           16 січня          23 січня

3 січня          10 січня          17 січня

4 січня          11 січня          18 січня

5 січня          12 січня          19 січня

6 січня          13 січня          20 січня

7 січня          14 січня          21 січня

7 thoughts on “Календар запорізьких вулиць. 24 січня

Залишити коментар