Календар запорізьких вулиць. 9 січня

Черговий день – чергова серія. Сьогодні – вперше у центрі міста.

9 січня у світі відбулося багато цікавого. Наприклад, в Базелі близько 700 євреїв було спалено живцем – місцеве населення вирішило, що саме вони винні у епідемії бубонної чуми. В шотландському Масселбурзі створили найдавнішу із відомих масонських лож. В Англії уперше в світі було введено податок на прибуток. Іспанець Хуан де ла Сієрва здійснив перший у світі політ на автожирі – перспективному в 20-х роках минулого століття виді повітряного транспорту, який, втім, вимер після розвитку гелікоптерів. А Україну визнали такі поважні країни, як Гвінея, Венесуела і Чилі.

А ще 1648-го року цього дня Богдан Зиновій Хмельницький був обраний гетьманом Запорізької Січі. Трохи пізніше цей новообраний гетьман навіть не за власною волею розгорне настільки активну діяльність, що це призведе до відродження української держави, першої з часів Київської Русі.

В центрі Запоріжжя, біля стадіону “Славутич-Арена”, пролягає вулиця, названа на честь цього видатного військового та політичного діяча – вулиця Богдана Хмельницького.

Ось така вона, вулиця Богдана Хмельницького.

Праворуч видніється “Славутич-Арена”

Є на вулиці і пам’ятник гетьману Запорізької Січі

А якщо вам подобається жити в центрі, ще й біля стадіону – то двокімнатну квартиру на цій вулиці можна купити від 23 до 35 тисяч долярів.

Читайте ще:

1 січня          8 січня

2 січня

3 січня

4 січня

5 січня

6 січня

7 січня

22 thoughts on “Календар запорізьких вулиць. 9 січня

Залишити коментар